spoika.info
http://kn34pc.com/spoika/forums/

ментета
http://kn34pc.com/spoika/forums/viewtopic.php?f=20&t=5
Страница 1 от 1

Автор:  zealod [ 15 Дек 2006, 19:15 ]
Заглавие:  Поялници ментета

Един интересен случай от вчера един приятел си купува поялник от магазин за левче,включва го в контакта и голяма ЗАРЯ-даже човката прелетя на метър и нещо.Голям смях!!!(Аз ползвам един такув от два месеца още не е свирясал ама съм му хакнал едно диодче да не пече като печка раховец.Така че внимавайте с магазините за левче :idea:

Автор:  velin [ 03 Яну 2007, 02:17 ]
Заглавие:  Re: Поялници ментета

наскоро и на мен ми се наложи да си купя поялник от левчето .. по малко от 60 вата нямаше ... като се включи след известно време през процепа се вижда реотана направо червен не съм измерил дали наистина е 60 вата :) но и аз сложих един диод 1N4007 последователно да намаля мощноста , е да но се оказа че сега не се нагрява достатъчно човката , оказа се че причината за това е дължината и , те така са я икономисали че не достигаше дори средата на реотана (където е най-горещо) след като сложих и човка за 1 лев :) с подходяща дължина сега е добре .. а също добавих и едно мини ключе паралелно на диода за да мога да ползвам понякога и пълната мощтност за по големи неща :)

относно другите електрически неща в магазини по левче ... за контакти и разклонители - обикновенно използват тънки кабели, като може и самия кабел да контактува лошо в мястото на връзката .. , купувал съм си и мултиметър ДТ830 мисля беше , естествено го разглобих много грубо и ненадеждно изпълнение смд резистори с много малка мощтност и неизвестна точност ,веднъж вече сменях 2 броя , с две думи хептем менте :)

Страница 1 от 1 Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/