www.kn34pc.com

Форум на силистренските радиолюбители
Дата и час: 07 Ное 2024, 22:07

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 4 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 30 Май 2016, 19:11 

Здравейте, на въпросния декодер му беше изгоряла интегралната VIPer22A на импулсното захранване. Естествено като последния будала купих нова и я смених и после когато го включих пак не работеше и след малко интегралната изпуши. Помислих че е оптрона по обратната връзка, но преди това го бях измерил, предположих че и тая интегрална както повечето е менте или дефектна. Измерих и резервната и тя отчиташе накъсо между горните изводи 4-8, но това е нормално според документа й. После преписах схемата и за мое учудване видях че тя изобщо не отговаря за този чип и след като се поразрових в съседните форуми, срещнах същия проблем от друг колега и разбрах, интегралната всъщност е THX203H, а онова обозначение явно е маскировка, за да прикрият китайците коварният си план и да изхвърлиш декодера на боклука и да им купиш нов. До сега конкурентите просто изтриваха номера от чипа или го боядисваха с маркер, който лесно може да се отмие със спирт, но такова чудо не е било.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 18 Авг 2019, 19:22 

Друг проблем с този модел декодер е нивото на звука, което е много тихо от RF-изхода на декодера, като за нормална сила трябва звука от телевизора и декодера да се увеличи до край. Не съм обърнал по-рано внимание на този проблем, но освен него и картината от RF-изхода е с ужасно качество, като премигва и трепти и губи цветност, независимо на коя честота е настроен RF-модулатора, пробван с различни коаксиални кабели на здрав, изправен кинескопен телевизор. На скарт изхода всичко е нормално и очевидно само на него може да се ползва.

Този декодер навремето беше доста скъп - 65лв., когато цените, поради голямото търсене бяха съвсем символични. Днес декодери с RF-модулатор вече не се произвеждат, освен българските Pacostar, които също са на добра цена.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 29 Дек 2021, 16:21 

Благодаря за ценната информация колега. Спести ми доста главоболия. В момента се боря с един такъв и ще докладвам за резултата. Кофтито е, че вайпъра се намира много по лесно, а и струва по малко. Ще се поразходя да видя кой от магазините работи по празниците.

P.S. Магазините работят, но никой го няма в наличност. Принуден бях да го поръчам от Али експрес. Да видим колко време ще им отнеме.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 06 Сеп 2023, 22:57 

По темата за THX203 - пълен аналог му е CR6203T- проверено от мен и поне един руски радиолюбител.

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 4 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]