Това дето само включва и не може да изключи подчиненото устройство е фабричен продукт, който си купих чисто нов в кутия на старо

Но така или иначе се отказах от него, защото не ми харесва качеството на изработката и как работи. То на него си пише, че не е подходящ за компютри, което може би означава, че не е подходящ за импулсни захранвания. А телевизора ми (както и всички съвременни телевизори) е с импулсно. Пробвах го това устройство и с други мастър устройства - миксер, ЛНЖ, поялник индукционен 100Вт и с тях си работи нормално. Както и да е, аз това съм го отписал като устройство.
Повиках неволята и почнах по-подробно да се информирам за тиристори (100 вида тиристори са, досада). В оригиналната схемичка с руския тиристор ку107б (2у107б) има високоволтов диод последователно със тиристора. Причината, е че ку107б е малко специален и максимално допустимото обратно напрежение (А-К) е 10В. С последователно свързания високоволтов диод предпазват тиристора по време на отрицателния полупериод. Макар, че на мен ми се струва че подобен вид защита зависи много от тока протичащ през високоволтовия диод в обратно свързване.
А аз имам наличен тиристор C106M1, от каталожните данни се вижда, че и в права и в обратна посока този тиристор издържа до 600В. И не е допустимо при отрицателни напражения А-К да се подават положителни напрежения на управляващия електрод. Това е, но както ми препоръчвате ще си запазя защитния диод последователно с тиристора.