Благодаря за отговора. Мда както питам такива и отговорите много много не уточних само нахвърлях от горе от горе

....
Е целта е да стане едно горе долу нормално радио за любителска работа в ефир да приема нормално SSB и CW за това определено BFO-то ще трябва да се преработи,
колкото за детектора

това рефлексно стъпало че не е най удачния вариант а генератора е по скоро с разлика за телеграф и почти но не точно за за LSB но с BFO което може да мърда от горе и отдолу с 2-3Кхз от 465Кхз приемането определено ще е по приемливо но и друга тънкост трябва да се направи от ключа който превключва ТЛФ-ТЛГ се отпояват проводниците който превключват в изходния траф тясна лента при CW и широка в АМ режим и се пренасят на ключа за осветление на скалата като скалата се пуска постоянно да осветява - това го направих и определено разликата е голяма приемането се подобрява в пъти

Пробвано и го препоръчвам като начало преди други доработки и задължително с хубаво мрежово захранване.
За детектор полевака е добра идея но мойта проба както е описано от руснаците успех нямах май случих на менте 2N7000...намерих и друга пак с полевак и АРУ и е вариант да се пробва има и друг вариант с поляковски детектор с два срещуположни диода и генератора да си е на половината междинна, според мен не е много добре да работи на междинната макар че е добре екранирано в случая.
Идеята ми е след като приемника заработи по любителски добре

да се изведе сигнала от хетеродина и да се направи една трансиверна приставка за телеграф е лесно

имам готова на лице и насоки от LZ1IA но тази която имам от него е с + на маса и не ми допада хич много е объркващо поне за мен да работя с + на маса
като цяло приемника да е в собствената си кутия захранване в отсека за 2НК-24 и приставка в другия отсек с вратичката отпред

със едно стъпалце не повече от десетина вата.......
Като за начало стига толкова писане