Ето и лирическото отклонение...
Първо, разпечатах платката без да я инвертирам в Sprint Layout, но се усетих чак когато сложих фотополимера върху стъклотекстолита. Върнах се да я разпечатам отново, този път инвертирана и направих чудесна първа платка, ецване, разпробиване и т.н. Казвам първа, защото се оказа, че принтерът беше разпечатал шаблоните по къси и в двете посоки. Вместо 84 х 40 мм, както е оригиналният файл, аз имах платка с някакви други размери. За съжаление го разбрах твърде късно. Пак се върнах обратно и за първи път ми се наложи да използвам опцията за корекция на размерите при отпечатване в Layout. Пробвах различни и след няколко опита всичко вече изглеждаше ОК.
Втората платка се оказа пълен провал – поради някаква причина пистите се подядоха от киселината, някой дори съвсем изчезнаха, което наложи впоследствие да запоявам тънки проводници за да ги възстановя – получи се някакъв грозен кошмар.
В крайна сметка LC измервателят проработи, направих съответните калибровките и сега измерва много точно.
P.S. Принтерът е на един приятел, който живее на около 2 км от нас и наоколо няма места за паркиране, така че това разстояние съм го минавал пеш 6 пъти в жегата
Прикачени файлове:
PCB_NO.jpg [ 310.75 KiB | Прегледано 365 пъти ]
Прикачени файлове:
LC_2.jpg [ 425.75 KiB | Прегледано 365 пъти ]
Прикачени файлове:
LC_1.jpg [ 326.81 KiB | Прегледано 365 пъти ]