Преди време пуснах тема във форума на еShop, като благодарение на потребителя
tropper сглобих следното импулсно захранване. Показаната схема е само принципна (доста линии за standby 5V на компютърни ATX са изпълнени по нея също) - променени са стойностите на много от елементите и т. н. Тогава приложих захранването за любителския осцилоскоп в раздел конструкции на сайта. По-късно, защото бях доволен от работата на импулсното, го използвах и за вобел генератор -
http://rf.atnn.ru/s10/mg00.html#1 ... Само че той се смущава от захранването...
Пред мен стоят няколко варианта:
1. Друго захранване - с мрежов траф - решавам си всичките проблеми, но за губят малките размери на импулсното, както и определено няма да е евтино.
2. Пасивни филтри на всички линии.
3. Активен филтър на всяка от проблемните линии.
4. Промяна на режима на импулсното с цел да не влияе (толкова) на вобела.
5. Замяна на простото захранване с честотна модулация с такова с модулация на широчината на импулса.
Първия вариант е ясен и за мен, той е последен.

Въпроса ми е кой от останалите варианти може да ми свърши най-добра работа и как конкретно да го изпълня.
Основно във вобела се смущават усилвателните блокове "УПТ". Сигналните линии са изпълнени с екранирани проводници, а платките на усилвателните блокове са от двустранно-фолиран стъклотекстолит, като едната страна е използвана за обща "маса". Не са екранирани проводниците към потенциометрите да центровка, което вече се убеждавам че е грешка, както и тези към превключвателя "x1 - x10" на единия усилвателен блок, както и целия стъпков атенюатор на същия блок. Захранващите напрежения от импулсното са 2х 5В, 2х 12В, 35В - като за 35в е използван прост линеен стабилизатор, а за останалите - ИС от сериите 78хх и 79хх. Изправянето след имп. траф е полупериодно.