www.kn34pc.com

Форум на силистренските радиолюбители
Дата и час: 14 Дек 2024, 01:45

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 2 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 24 Юли 2024, 11:14 

Здравейте,
Притежавам лек ретро автомобил Лада 1500 (Ваз 2103), произведен през 1976 г., (модел 1973г.), и авторадио А-271, към колата, работещо на старите чистоти (ДВ, СВ, КВ и УКВ) във версията на радиото с вход за магнитофон - (AUX 5-Pin) мисля че се казва.
Това е оригиналното радио монтирано в този автомобил и бих искал да го модернизирам, без да го съсипвам. В интернет е пълно с описание, на руски, на начини радиото да се модернизира, като са описани или дори заснети на видио много варианти за модернизация, от монтаж на конвектор FM към УКВ до пълна модернизация, в която се запазва външния вид и функциалността на копчетата, като се добавят и нови функции...
За съжаление аз нямам почти никакви радио умения, но във форума видях, че има истински ентусиясти и професионалисти по радиотехника, който разчитам да ми помогнас със съвет.
В момента търся специалист, който да ми помогне с модернизацията, а вашите съвети ще ме предпазят от това да бъда измамен или радиото съсипано...

- Интересува ме воколко мога да ползвам входа за магнитофон (AUX 5-Pin) и по какъв начин?
- Може ли да си вземе един кабел от зак за слушалки към AUX 5-Pin и да пускам през радиото каквото искам от телефона?
- По какъв начин и какъв конвектор FM към УКВ е най добре да се монтира.
- какви са вариантите за пренастройка?
Приемам и всякакви други предложения и идей.
Бих искал максимално да се запази радиото, но да се направи поне да хваща съвременните радиостанции.
Целта на колата е да се качиш в нея и да се почустваш като в началото на 70-те, като се насладиш и на оригиналния дизай, а оригиналното звучание на радиото ще помогне много:)

Прикачени файлове:
a271i.pdf [631.7 KiB]
35 пъти
Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 25 Юли 2024, 16:20 

Намерих и прилагам интересна статия на руски език по темата, която реших да споделя с Вас - мисля, че ще е полезна, за хората, проявяващи интерес към темата.

Прикачени файлове:
a-275_peredel.pdf [3.72 MiB]
50 пъти
Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 2 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]